бул. Преслав 31
Шумен,
България
26.9370431
43.264849
UserLikes
Име: СТАЙЛ ГЛАС
Адрес: Шумен, бул. Преслав 31
Телефони: text to image
Уеб сайт: http://www.styleglassbg.com
E-mail: text to image
Отрасъл: Стъкло и изделия от стъкло
Дейност:

Витражи и декорация, изделия от цветно стъкло

Ключови думи: витражи, декорация, изделия, цветно стъкло, стъклени плотове за масистенни пана

За нас

СТУДИО СТАЙЛ ГЛАС- Рени Апостолова Филип Апостолов
Стъклото е от малкото материали, които все още предизвикват спорове в научните среди. По всякаква логика то не би трябвало да е това, което е. Спори се дали е течност в особено състояние или е твърдо тяло. Спори се защо има прозрачност. Спори се какво предизвиква неговите особени свойства.

Но каквито и да са причините за всичко това, СТЪКЛОТО си съществува. Чудо е само по себе си. Пропуска светлината в домовете ни и в същото време ни пази от външните условия. Създава ни уют и приятна атмосфера. А цветните стъкла, съчетани и обработени, въздействат директно на настроението и психиката. Църквата е открила това преди много векове. Ненапразно в огромната част от катедралите и църквите по света прозорците са от съчетани цветни стъкла. Те създават уют и атмосфера, които са неповторими по своето въздействие.

Работата със стъклото е удоволствие за нас. Това ни помага да създаваме уникати, в които са вплетени добро настроение и любов.

Техниката, с която работим основно в нашето студио - фюзинг - е нова, на около 30 годин
СТАЙЛ ГЛАС
и. Благодарение на развитието на науката са създадени цветни стъкла, които са със съвършено нови характеристики от съществуващите до този момент. Основната разлика от стъклата, използвани в Италия, Гърция и Китай е, че тази технология позволява силно оцветени, с наситен цвят стъкла, да се сливат в едно цяло, в резултат на което се получава монолитен стъклен панел - за разлика от стандартните витражи, при които съвместяването на различни цветове е възможно само чрез механично свързване на отделни парченца стъкло чрез медни или оловни шпросни.

Тази нова технология дава възможност в студиото ни да бъдат създавани декоративни изделия с визия, която до този момент е била невъзможна или се е постигала с бои. Тя може да се прилага в много широк и разнообразен спектър. Възползвайки се от нея, ние създаваме прекрасни изделия, като декоративни съдове и пана, витражи за интериорни и мебелни врати, също и за прозорци, аплици и светлинни панели, стъклени плочки за декорация - включително и за мокри помещения, арт плотове за маси, стъклени бижута, всякакви цветни стъклени декорации.




 
Открийте ни в Google+